Tämän kesän kasvimaa näyttää nyt heinäkuun puolivälissä tältä:

1248021678_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä oikea puoli: edessä lehtisalaattia ja rucolaa, myös uusintakylvöksiä. Sitten punajuuririvi, seuraavana oli pinaattia, mutta ne on jo syöty. Uudetkin on laitettu, mutta eivät kai itäneet (olisi ehkä ollut hyödyllistä kastella siemeniä vähän useammin). Niiden jälkeen naurista, jonka harvennuksen tuloksia lapset pääsivät maistelemaan pari päivää sitten. Ensi kesänä pitää laittaa enemmän, olisivat jo halunneet harventaa lisää kun oli niin hyvää... Sitten sinnittelevät pienen pienet palsternakat, ensi vuonna kylvettävä paljon aikaisemmin (esikasvatettava?). Viimeiset rivit ovat kyssäkaalia ja lanttua. Kulkulaudan takana perunavaot. Oikeassa etukulmassa on kesäkukkia (kehäkukkaa tai sekoitusta, selvinnee pian...) ja vastakkaisessa kulmassa samettikukkia, jotka jäivät lantun lehtien alle. Tämän järjestyksen yritin laatia kumppanuuskasvi ja "inhoavat toisiaan"-kasvilistojen avulla. Kyllä siinä olikin pähkäilemistä!

Vasen puoli on puolestaan tällainen:

1248022298_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vasemmassa etukulmassa ruohosipuli, jonka reunassa kurkkuyrttiä. Etureunassa matalaa kehäkukkaa. Pitkittäisissä riveissä vasemmalta kruunutilliä, porkkanaa, sipulia kertaa kaksi, sitten toista porkkana lajiketta ja tavallista tilliä. Ehkä muutama rikkaruohokin on joukossa :-)

Tämän "laarin" vasemmalle puolelle jää vielä "lisäpelto": perunaa ja hernettä. Takana muuten näkyvät lautakasat, joista olisi tarkoitus syntyä oikeat kasvimaa-laatikot ensi kesäksi.