Ostin viime keväänä Lidlistä muovisen kasvihuoneen. Ihan vaan siksi aikaa, kun joskus rakennan uuden ja hienon vanhoista ikkunoista. Siihen voi kyllä jokunen vuosi vierähtää... Mutta tällä on hyvä testata paikka! Tungin minihuoneen täyteen tomaatteja sekä lisäksi siellä kasvoi kasvihuonekurkku ja ananaskirsikka. Tomaatteja ja kurkkuja saatiin, mutta ananaskirsikat eivät ehtineet kypsyä vaikka hedelmiä muodostivatkin. Olin taas ollut keväällä myöhässä. Loppukesästä kasvihuoneeseen pesiytyi iljettävä vihreä toukka, joka söi lehdet ja sotki paikat ulosteillaan. En enää siinä vaiheessa jaksanut taistella vastaan vaan ajattelin sen olevan joku perhosentoukka, joka sitten myöhemmin liihottelee kesämme kaunistuksena.

                                                  

                                 

                                 

Poistin ritilähyllyt taimikasvatuksen jälkeen ja mieheni nikkaroi laatikot mittojen mukaan. Perällä ja ulkopuolella käytin ruukkuina edullisia laastipaljuja. Isompien kasvien juurella kasvoi yrtejä, salaattia ja samettikukkia.

Nyt on ikkunalaudoilla semmoiset reilut neljäkymmentä tomaatintainta. Ja muutama kurkku ja ananaskirsikkaa... Eivät taida ihan kaikki tähän mökkiin mahtua kasvamaan vaikka kuinka sulloisi :) Pientä lisähaastetta kevätkiireisiin tuo lumikuorman tuhojen paikkailu.

                                               

Kuvan vasemmassa reunassa pilkistävään lavaan kylvin vappuaattona salaatteja, rucolaa, pinaattia ja persiljaa. Päälle laitoin kolminkertaisen harson. Alimmaksi kerrokseksi levitin keskeneräistä kompostia lämpöä antamaan. Kerrankin olin ajoissa liikkeellä, toivottavasti saan myös aikaista satoa eivätkä siemenet mätäne / kasvit palellu!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Päivitys 6.5.2011:

Googlauksen perusteella kasvihuoneessa viime kesänä tuhojaan tehnyt vihreä toukka on ollut vihannesyökkösen toukka. Ei siis mikään kaunis perhonen edes! Täytyy nyt selvitellä mistä saisi aitomunakiilukaisia, joita voi käyttää torjuntaan mikäli tänä vuonna palaavat. Kasvualustat toki vaihdan, mutta niinhän viime vuonnakin oli uutta tavaraa laatikoissa ja silti jostain tupsahtivat (todennäköisesti ulkoa).

Lämpölavassa rucolat ovat itäneet! Ei siis ainakaan kaikki siemenet mädäntyneet :)